Hoppa till huvudinnehållet

En bidragande orsak till alla våra lyckade takprojekt och våra nöjda kunder är att vi har en enkel men strukturerad arbetsprocess när vi ska utföra ett takbyte. Vi ser varje nytt uppdrag som ett unikt projekt som skräddarsys för varje kund. Det gör att vi alltid kan arbeta optimalt för att kunna leverera ett perfekt resultat varje gång.

Så arbetar våra takläggare

För varje nytt projekt sätter vi samman ett team av takläggare som är bäst lämpade att utföra den typ av takarbeten som efterfrågas. Det innebär att du alltid kan räkna med att du får tillgång till de skickligaste takläggarna i Dalarna för ditt takprojekt.

Våra takläggare i Dalarna

Kvalitet i första hand

Samtliga våra takläggare är utbildade och har flera års erfarenhet inom takbranschen. Tillsammans har vi utfört över 1 000 takbyten vilket gett oss en gedigen erfarenhet och mycket kunskap vilket möjliggör att vi kan åta oss alla typer av takprojekt.

Vi utför arbetet enligt gällande branschregler och endast med godkänt material för högsta kvalitet, hållfasthet och maximal livslängd. Dessutom är vi så trygga i vårt arbete att vi lämnar marknadens bästa takgarantier på ditt nya tak.

Boka hembesök med våra takläggare

Vill du få hjälp av våra takläggare med din takläggning är du välkommen att kontakta oss för att boka ett kostnadsfritt hembesök så vi kan inspektera ditt tak och lyssna på dina behov.

Pågående takomläggning

Vår process för ett lyckat takbyte

1. Första kontakt och hembesök

Ditt takprojekt börjar med att du kontaktar oss för en diskussion med en av våra takläggare. Därefter kan vi boka ett kostnadsfritt hembesök så att vi kan inspektera ditt tak, se vilka förutsättningar som råder och lyssna på dina önskemål. I samband med det kan du även få svar på dina frågor och fri konsultation kring exempelvis val av takmaterial.

2. Offertlämning

Efter vårt hembesök kan vi sammanställa en offert med ett förmånligt pris för ditt takbyte.

3. Upprättande av handlingsplan och tidsplan

Efter att du accepterar vår offert lägger vi tillsammans upp en eventuell handlingsplan och en tidsplan där bland annat startdatum och slutdatum specificeras.

4. Projektet påbörjas på överenskommen startdag

På överenskommen dag monteras ställning på taket och därefter kan arbetet med takläggningen påbörjas.

5. Det gamla taket rivs

Till att börja med plockas den gamla takbeklädnaden bort och den gamla läkten och tätskiktet rivs av. När underlagstaket är frilagt kan våra takläggare genomföra en inspektion av underlagstaket så att det inte finns skador eller röta som behöver åtgärdas.

Det gamla taket och allt annat byggavfall källsorteras och transporteras sedan bort till kommunens återvinningscentral.

6. Tätskikt och förarbeten

Därefter lägger våra takläggare ett nytt tätskikt på taket och monterar ny läkt. Vi byter även ut eventuella vindskivor med mera vid behov.

7. Montering av ny takbeklädnad

När förarbetet är klart monteras den nya takbeklädnaden på taket. Slutligen byter våra takläggare ut det gamla dagvattensystemet såsom hängrännor och stuprör.

8. Besiktning av det nya taket

När taket är klart genomför vi en besiktning tillsammans med dig som kund så att du är 100 % nöjd med vårt arbete.

9. Städning och demontering av ställning

Till sist gör vi en finstädning kring fastigheten och demonterar ställningen.

10. Överlämnade av garantiåtaganden

När projektet är slutfört överlämnar vi våra takgarantier och eventuell dokumentation. Du får även en slutfaktura där vi redan har gjort ROT-avdrag på våra arbetskostnader.

Boka ett kostnadsfritt hembesök