Hoppa till huvudinnehållet

Idag är det många privata fastighetsägare som väljer att installera solceller på sin fastighet så de kan producera en del av fastighetens energibehov själva. Genom att producera egen elektricitet så kan man spara in betydande summor på sin energiförbrukning samtidigt som man bidrar till en bättre miljö.

Installera solceller i samband med ditt takbyte

Eftersom solpaneler har lika lång livslängd som ett tak är det lämpligt att utföra en installation i samband med att man genomför en takomläggning. Då slipper du extra kostnader som annars skulle uppstå när solcellerna behöver installeras på nytt efter ett framtida takbyte.

Om man genomför en installation av solceller i samband med att man gör ett takbyte så sparar man även in en del pengar. Detta då ställning, utrustning och personal redan finns på plats vilket innebär att investeringen blir än mer lönsam.

Solpaneler

Fördelar med solceller

  • Lönsamt – En investering i solceller återbetalar sig vanligtvis redan inom 10 år. Därefter kan man se fram emot en bra avkastning i ytterligare upp till 20 år i form av sänkta energikostnader.
  • Miljövänligt – Genom att producera egen grön elektricitet bidrar man till en bättre miljö. Solcellerna har nämligen noll utsläpp vid drift.
  • Mindre priskänslig – Genom att man producerar en del av den el som fastigheten själv förbrukar så blir man inte lika priskänslig då priserna skjuter i höjden.
  • Driftsäker – Solpaneler producerar elektricitet varje gång solen går upp, även om det är molnigt, är kallt eller regnar, till skillnad mot exempelvis vindkraft som bara producerar el då det blåser.
  • Värdeökning – Solceller på fastighetens tak bidrar även till ett ökat värde på byggnaden.

Vi är specialister på solceller

VI på Sol och Tak Dalarna utför solcellsinstallationer, takläggning och installationer av taksäkerhet åt privatpersoner, företag och bostadsrättsföreningar i hela Dalarna. Vi har utbildade montörer som kan hjälpa dig med professionella installationer av dina solceller, förslagsvis i samband med ett takbyte.

Vill du veta mer om hur vi kan bistå dig då du vill sänka dina energikostnader eller om du vill boka ett kostnadsfritt hembesök är du välkommen att kontakta oss. Då kan vi inspektera ditt tak, undersöka de förutsättningar som råder och bistå med rådgivning. Därefter kan vi överlämna en offert med ett rimligt pris för din solcellsinstallation.

Behöver du hjälp med en solcellsinstallation i Dalarna?

Boka ett helt kostnadsfritt hembesök genom formuläret nedan.