Hoppa till huvudinnehållet
Gunnar i Borlänge

Gunnar och Britt-Marie Anfäldt tröttnade under hösten 2022 på de höga elpriserna och bestämde sig att det var dags att investera i solceller. I samband med detta gjorde dom det kloka beslutet att även byta tak på sin villa i Borlänge.

Gunnar och Britt-Marie har bott i sin villa sedan 1969 och har under alla år trivts väldigt bra. Gunnar som alltid har gillar att arbeta på huset har under åren hunnit med att bygga en bastu, en inglasad altan, ett utekök och en utedusch. Men just taket var något som dom inte har bytt sedan huset byggdes för ca 50 år sedan

 • I takt med hur elpriserna kraftigt har ökat och att vi visste att det var god tid för ett takbyte så ansåg vi att det vore klokt att göra både och samtidigt, berättar Britt-Marie. 

Under juni månad kontaktades vi på Sol och Tak Gunnar då vi var i hans område. Vi fick ett varmt mottagande och det visade sig att Gunnar hade en del intressanta frågor till oss gällande just solceller. Han var även väl medveten om att det inte var rekommenderat att installera solceller på ett så pass gammalt tak som dom hade. 

 • Jag visste att det inte var en bra idé att montera solceller på vårt gamla tak. Så när ni på Sol och Tak Dalarna var i området så passade det oss väldigt bra att byta taket i samband med att vi investerar i solceller, säger Gunnar. 
Gunnar i Borlänge
 • Vi tyckte att det var bättre att våra pengar investerades i solceller som ger oss en lägre månadskostnad för vår elförbrukningen än att dom satt på banken och ruttnade säger Britt-Marie och skrattar gott. 

Vad var det bästa med att arbeta med Sol och Tak Dalarna?

 • Det var utan tvekan hur trevliga och tydlig dom var i sin kommunikation med oss. Dom uppdaterade oss på hur allt såg ut med planering, kom exakt på utsatta tider och slutförde jobbet på den tid som dom sagt. Var väldigt tryggt att ha dom här. 

Blev resultatet som ni hade förväntat er? 

 • Jag skulle säga att det blev bättre än vi hade förväntat oss. Ofta när vi anlitat hantverkare har det alltid varit något som har krånglat men här fungerade allt smärtfritt. 

Skulle du rekommendera Sol och Tak Dalarna till andra?

 • Självklart. Utan att tveka! Jag har svårt att se att några andra skulle kunna göra ett jobb i närheten av hur bra arbetet de utföra hos oss blev. 


Lennart Hedman i Borlänge

Jag har bott i det här huset i många år och har renoverat och byggt ut i omgångar. Men just taket var något som jag hade skjutit upp, mest för att jag inte visste vilka jag skulle anförtro jobbet. 

Lennart har bott i Borlänge i hela sitt liv har under den tiden hunnit renovera stora delar av sitt hus. Bland annat har han byggt en stor terrass med en inglasad del på baksidan, så att han kan avnjuta solnedgången både på årets varmare och kyligare dagar. Att byta ut taket var något som han valde att göra först när han kom i kontakt med oss på Sol och Tak Dalarna.

 • Jag visste att det var dags att byta ut taket men osäkerheten på vilka som skulle få utföra arbetet gjorde att jag sköt på det. När jag väl kom i kontakt med Sol och Tak Dalarna så kände jag stor trygghet och bestämde mig snabbt för att dom skulle få hjälpa mig.

Takbytet planerades in i samband med att Lennart var på vandring uppe i fjällen, vilket gjorde att han kunde komma hem till ett nytt och fräscht tak som minst sagt gör att hans villa sticker ut jämfört med grannarna. 

 • Det var spännande att komma hem till ett nytt tak från semestern och jag kan säga att det grabbarna hade gjort på taket överträffade alla mina förväntningar 

Vad var det bästa med att arbeta med Sol och Tak Dalarna?

 • Det var en enkel fråga. Kommunikationen och tydligheten i allt dom gjorde. Dom kommunicerade med mig under hela projektet och höll alla tider som utlovade! 

Blev resultatet som ni hade förväntat er? 

 • Det var över förväntan. Allt flöt på utan bekymmer och jag kom hem till ett tak som lyste upp kvarteret! Häftig syn! 

Skulle du rekommendera Sol och Tak Dalarna till andra?

 • Definitivt! Dom har gjort ett enormt bra arbete och jag kan med trygghet rekommendera dom till både nära och kära!