Bakom företaget står barndomsvännerna och grundarna Markus och Felix, som efter 25 år i takbranschen – bestämde sig för att det var dags att stå på egna ben. Resultatet blev Sol och Tak Dalarna AB – den kompletta lösningen för ditt tak, med möjlighet att välja till solcellsanläggning i samband med takbytet. Allt i ett, från ett och samma takföretag. Inga mellanhänder och inget krångel.

Vi på Sol och Tak har vårt huvudsäte i Borlänge men utför takrenoveringar i hela Dalarna, Gävleborg och Örebros län som: Falun, Gävle, Sandviken, Leksand, Rättvik, Säter, Hedemora och Avesta.

Idag uppgår personalstyrkan till 14 stycken medarbetare, och vi har en gedigen kunskap om tak bland alla våra medarbetare. Vi arbetar i huvudsak mot privata hem i Dalarna, Gävleborg och Örebro, men gör även större renoveringar av lägenhetskomplex och andra byggnader.

Vi tar oss an alla uppdrag med kvalitet och kundens bästa i första rummet. Etablerade leverantörer, högklassiga produkter och klimatanpassade och kvalitativa lösningar är en självklarhet för oss. Konkurrenskraftiga priser likaså.

Byggnads
Samtliga arbetare är anställda och vi har kollektivavtal med Byggnads.

Varför välja Sol och Tak vid takbytet?

Vår yrkesstolthet, hållbarhetsfokuset och den gedigna erfarenheten gör att vi sticker ut från andra företag i branschen.

Taket är ett av husets viktigaste beståndsdelar. Det skyddar inte bara mot väder och vind, utan bidrar också till det rent estetiska intrycket. Eftersom vi har jobbat med detta så pass länge vet vi både vad som fungerar och vad som passar. Med solcellsmontage blir ditt nya tak komplett och vi kan tillsammans vara med och bidra till ett bättre klimat.

För oss är det en självklarhet att alltid ge dig råd anpassade efter ditt tak och dina önskemål. Gediget underarbete och de bästa produkterna på marknaden gör att vi ger dig hela 15 års garanti på ditt nya tak.

Sol och Tak har investerat i ett eget plåtslageri vilket kommer leda till att vi framöver inte är i behov av mellanhänder då vi ska lägga plåttak. Denna investering kommer leda till en ökad kvalitet och längre livslängd för dig som kund.

Kostnadsfritt hembesök och offert

Vi inleder alla nya takprojekt med en översyn på plats tillsammans med dig. Under besöket gör vi en undersökning av taket lyssnar in dina önskemål kring material och stil. Baserat på vad vi kommer fram till under besöket sätter vi ihop en skräddarsydd offert för dig att ta ställning till.

Du får:

  • Gratis hembesök
  • Kostnadsfri offert
  • 15 års takgaranti

15 års tätt tak-garanti

Vår tätt tak-garanti på 15 år är en av marknadens bästa och skiljer sig från andra garantier som oftast bara avser den enskilda produktens prestandavärden – med oss gäller garantin på ett tätt tak i minst 15 år. I övrigt erbjuder vi 30 års garanti på alla våra produkter.

Säkerhet och ansvar framför allt

Godkänd ställning är en självklarhet vid alla arbeten. Vi spärrar av där det behövs och städar för att hålla rent och snyggt runt huset under projektets gång.

Under och efter varje arbete sorterar vi vårt avfall för återvinning. Vi jobbar dessutom aktivt med att reducera vår egen miljö- och klimatpåverkan.

Vi på Sol och Tak Dalarna AB finns på Alla Takläggare och är granskade och godkända av Takexperter.