Betong är det populäraste alternativet i svenska hem. Pannorna är formgjutna vilket gör dem enklare och snabbare att montera än lertegel.

Betongpannor är tjockare än lertegel och plåt vilket gör att de är säkra att gå på. Det gör det smidigt att byta ut trasiga pannor, skotta bort snö och rensa taket från mossa och alger.

Betongpannor erbjuder många valmöjligheter när det kommer till pris, färg och ytbehandling. Du väljer mellan klassiska pannor och mer exklusiva:

Elegantpannan

En traditionell och populär betongpanna. Den är slitstark och har en dubbel ytbehandling som gör den tålig mot väder och vind.

Protectorpannan

En betongpanna med djup färg, hög glans och en unik ytbehandling som ger ett bättre skydd mot mossa och UV-strålning, vilket gör att taket ser nytt ut längre.

Polarpannan

Den unika ytbehandlingen gör att färgen håller upp till 30 % längre än på betongpannor med traditionell ytbehandling. Färgerna är matta och kommer i en naturlig färgskala. Den skiljer sig från Elegant och Protector med sin värmereflekterande yta, vilken bidrar till ett behagligare inomhusklimat sommartid.

Aerlox pannan

Aerlox pannan är en nyutvecklad betongpanna med nya egenskaper. Den har en extra stark motståndskraft mot påväxt av mossa genom sin materialkomposition och design. Pannan är dessutom lätt, nätt och elegant, vilket ger huset ett snyggt utseende. 

Fördelar med betongpannor

  • Många pris-, färg- och ytbehandlingsalternativ
  • Slitstarkt, hållbart och tåligt
  • Pannornas likformighet gör taket tätare

Kontakta oss för ett takbyte

Psst… Våra takläggare i Dalarna är några av de absolut bästa i hela branschen!